Juniorverksamhet

Historiskt återskapande för barn och ungdomar

I och med färdigställandet av vårt nya allaktivitetshus, kommer Fornföreningen Fibula under år 2018 att starta upp en satsning på barn och ungdomar.

Är man intresserad av en djupdykning i hur vikingatiden såg ut och även vill vara med och återuppleva vikingatiden – då är det här helt rätt aktivitet.

Tanken är att hålla 1-2 tillfällen per vecka och grupp där barn och ungdomar får lära sig tillverka historiska föremål med hjälp av alla möjliga hantverkstekniker. Vi kommer att jobba i trä, metall, tyg, läder och även rep.

Vi har även mer fysiska aktiviteter planerade. I första hand fäktning med svärd och sköld, men vartefter ungdomarna blir äldre kommer vi även att lära ut stridskonst med alla tänkbara vapen som existerade under vikingatid och som på ett säkert sätt användas vid stridssimulering utan att behöva bli skadad. Även bollsporter som ”knattleikr” står på agendan, såväl som segling med vikingaskepp och andra roliga kämpalekar.

Är man bara intresserad av deltagande i vissa av dessa aktiviteter så är det inte något problem. Vi försöker sy ihop planeringen på ett sådant sätt att man kan välja fritt vilka kurser/aktiviteter man vill delta på och komma när tillfälle ges.

Då vi drar ett av turistålands största evenemang varje sommar har vi dessutom möjlighet med de inkomsterna tillsammans med en hel del bidragsmedel möjligheten att erbjuda allt det här till barn och ungdomar nästan gratis. Allt som krävs är att man betalar medlemsavgift till Fornföreningen Fibula.

Låter detta intressant?

Kontakta i så fall Fornföreningen Fibula.
Tfn: 0457 342 7500
E-post: info@fibula.ax